Over mij


De 'professie' en de 'persoonlijke titel'. Ik ben een van de velen bij wie er tussen beide domeinen enige overlap optreedt. Sinds 1 november 2016 werk ik als planoloog bij de gemeente Amsterdam. Ik doe er mijn best om mijn ideeën over goede steden in praktijk te brengen. Daarvoor was ik jarenlang wijkmanager in Den Helder. Ik woon er precies tussenin, in de fraaie calimerostad Alkmaar dat probeert mee te hobbelen op de successen van grote broer Amsterdam.

Wie door deze site bladert, ontwaart enige zijdelingse ambities. Voorlopig staan die op sterk water; met een recente start in Amsterdam en drie opgroeiende dochters (geboren 2007, 2009 en 2010) is mijn huidige leven rijk genoeg.

Ik schrijf ook columns op www.stadszaken.nl en artikelen op onder meer www.ruimtevolk.nl en eerder op www.LPB.nl. Verscheidene teksten op deze site zijn eerder daar gepubliceerd.

Dan nog wat leuke wetenswaardigheden over mij: ik houd van atlassen, geografie en verwonderend reizen (ooit een reis gemaakt van anderhalf jaar door Azië, Afrika en Zuid-Amerika), wandelen (ooit Nijmeegse Vierdaagses gelopen) en pianospelen (nadruk op klassiek). En van taal en steden, maar daarover elders op deze site meer.
Qua wereldbeeld omschrijf ik mezelf het best als pragmatisch humanist, met een scherp oog voor duurzaamheid en de aardsheid van het bestaan. Ik ben rationeel en romantisch tegelijk, met meer vertrouwen in het holisme dan in het reductionisme. Mijn geloof is de dialoog. Daarnaast geloof ik dat de natuur meer waardering verdient dan zij nu krijgt.

Voor cv-achtige informatie verwijs ik graag naar LinkedIn (zie onder 'contact').